Plantar Fascitt

På undersiden av foten har vi en seneplate som kalles plantarfascien. Den har utspring fra forkanten av hælbenet (kalkaneus) og brer seg i vifteform frem til tærne. Fascien sørger for optimal fot-biomekanikk i forbindelse med avviklingen av steget – hællanding, flat fot og fraspark. Plantar hælsmerte eller plantar fascittt, er en tilstand hvor plantarfasciens feste til hælbenet er overbelastet og irritert.

Det antas at en vesentlig del av tilfellene med smerter under hælen kan tilskrives denne tilstanden. Den kan ramme mennesker i alle aldre, men plantar fascitt er vanligst fra 40-årsalderen og oppover. Det er også en ganske vanlig tilstand blant idrettsutøvere (særlig løpere) og militærpersonell.

Godfot Helsesåler inneholder væske som presses frem – og tilbake når føttene er i bevegelse. Spesialdesignede kanaler i sålen gjør at foten flyter på seneflaten og sørger for en myk overgang når hælen treffer underlaget. Vi får mange tilbakemeldinger fra kunder sier at de har mindre smerter etter at de begynte å bruke sålene.

GODFOT BASIC

Sålen som passer i alle typer sko

GODFOT PROFESSIONAL

For deg som bruker arbeidssko/vernesko

Se også andre aktuelle saker: