Blodsirkulasjon i føttene

God blodsirkulasjon er viktig for god helse. Fordi blodet frakter oksygen rundt i kroppen, er det viktig at det kommer til hvor som helst. Rollen av oksygen i kroppen er ikke begrenset til kjernevirksomheten i luftveiene. Det er også avgjørende for vår generelle helse og fitness, i form av økt metabolisme og mental aktivitet. God blodsirkulasjon er også kjent for å være i stand til å reversere eller i det minste forsinke aldringsprosessen.

Mange har smerter i beina på grunn av for dårlig blodsirkulasjon i pulsårene (arteriene). Typisk for denne tilstanden er at du kjenner smerter og dovenhetsfølelse i leggene ved gange. Dette blir bedre ved hvile. Det kan også være smertefullt og gi kramper om natta, men det kan da hjelpe å sitte med beina hengende utenfor senga. Føttene er bleke og kalde, og sår på beina gror som regel langsomt.

3 prosent av befolkningen i aldersgruppen 50-59 år har dårlig blodsirkulasjon i føttene, 5-8 prosent i aldersgruppen 60-69 år, og over 20 prosent i aldersgruppe over 80 år. Menn rammes dobbelt så hyppig som kvinner. Dersom du røyker og/eller har diabetes og/eller høyt blodtrykk, øker risikoen for trange blodårer betydelig.

Godfot Helsesåler er et enkelt og meget bra hjelpemiddel fordi de gir deg effektiv massasje hele tiden mens du går. Sålene inneholder flytende væske (glyserin) og væske kan som kjent ikke komprimeres. Væsken i sålene blir presset rundt gjennom spesialkonstruerte kanaler når føttene er i bevegelse og sørger for at de får massasje og derved stimuli til økt blodsirkulasjonen.

Å gå lange spaserturer med Godfot Helsesåler i skoene, vil utvilsomt være et positivt bidrag for å bedre blodsirkulasjonen i føttene.     

GODFOT BASIC

Sålen som passer i alle typer sko

GODFOT PROFESSIONAL

For deg som bruker arbeidssko/vernesko

Se også andre aktuelle saker: